Vidunderlig ferielæsning

“Hotel Tusind Lys” af Emylia Hall

Gads forlag

Boganmeldelse:

Indrømmet: Jeg har aldrig været på Elba i virkeligheden. Men mens jeg læste “Hotel Tusind Lys” var jeg der! Bogen er så smækfyldt med sanseindtryk, at jeg kunne smage maden, dufte blomsterne og høre havet, mens jeg på ingen tid hurtiglæste bogen i min sommervarme have.

Den unge kvinde Kit mister i bogens begyndelse sin mor. Moderen har gennem hele Kits opvækst fortalt, at Kits far er død. Men på dødslejet indrømmer hun, at det er det ikke.

Så efter moderens død, sætter Kit kursen mod Italien, nærmere bestemt øen Elba udfor Toscanas kyst. Faderen Valentino ejer  Hotel Tusind Lys, og Kit booker sig ind.

Hun (og jeg) overvældes af øens og hotellets skønhed, og studerer i smug Valentino – moderen fortalte også Kit at hun hadede ham og han Ikke er er nogen god mand. Men Valentino er charmerende og opmærksom overfor sine gæster, og Kit har svært ved at få det til at passe med sin mors beskrivelse.

På hotellet er der også en kok, der frembringer de mest fortryllende retter i sit køkken. Han hedder Oliviero og er selv en aldeles tiltrækkende delikatesse. Desværre for Kit, som er tiltrukket af den unge kok, kalder han Valentino “papa”.

Udover at give mig en ubændig trang til at rejse til Elba og glæde og underholde mig, gav bogen mig også lidt at tænke over. Jeg hylede, da Kits mor døde, læste med sammenknebne øjne om Valentino, mens jeg forsøgte at finde ud af, hvorfor Kits mor hadede ham. Jeg tænkte over mit eget liv. Over det dér med at tage skæbnen i egen hånd. At ting ikke altid er, hvad de ser ud til at være – og at der som regel altid kommer sol efter regn.

Jeg kan på det varmeste anbefale denne skønne roman – måske skulle du tage den med til Italien?

Udgivet 23.5.2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.