Min muse af Jessie Burton

Boganmeldelse af “Min muse” af Jessie Burton

Politikens forlag

 

Udgivet 31. Maj 2018, 416 sider

Jessie Burtons medrivende og meget velskrevne roman udspiller sig i 1936 og 1967.

Det ene spor handler om Odelle, en kvinde, der som ganske ung kommer fra Trinidad til London, hvor hun trods litterære ambitioner henslæber sine dage som ekspeditrice i en skoforretning.

Endelig en dag sker der noget spændende i hendes liv: hun får ansættelse som sekretær i et velanset galleri, og føler at nu starter hendes rigtige liv i England endelig.

Odelle bliver fascineret af galleriets leder, Marjorie Quick, og da et smukt og interessant maleri med initialerne I.R dukker op, intensiveres deres samarbejde. For at finde frem til den gådefulde I.R må de søge sandheden i fortiden…

Fortiden

Spanien 1936. Den unge Olive Schloss bor i en fincha med sin østriske far, kunsthandleren Harold Schloss og sin engelske mor Sarah. Hun har søgt ind – og blevet optaget på – kunstakademiet i London, men hun er klar over at hendes forældre ikke vil lade hende rejse, og vælger at holde optagelsen hemmelig. Da en ung, smuk revolutionær dukker op på landstedet, er det ikke længere svært for Olive at tage sin beslutning om at blive i Spanien.

Skæbne

Både Olivie og Odelles liv ændres, da de møder henholdsvis den smukke unge revolutionær og Marjorie Quick. Uden at afsløre for meget kan jeg godt fortælle, at disse møder bliver katalysatorer for drømme og afgørende for de to unge kvinder.

Jeg synes

At bogen er virkelig god. Jeg har givet den 5 af 6 hjerter, for jeg følte mig både beriget og underholdt. Bogen giver et godt billede af tiden i London i 1960’erne, af englændernes klasseforskelle og jeg holdt meget af Odelle, følte med Quick og kunne levende forestille mig dem i London. Den Spanske Borgerkrig er i sin spæde start og beskrivelserne af landets ulmende uro, som dog ikke er det bærende i romanens Spaniensafsnit, er spændende.

Jeg kan anbefale bogen til alle, der elsker en velfortalt historie med flere lag. Jeg kan også anbefale den som lydbog – jeg både lyttede og læste denne gode roman med det smukke omslag, hvis snørklede illustrationer giver fuldstændig mening under læsningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.