Nytårsfortsæt og lister

Nytårsaften tilbragte jeg med en veninde herhjemme i det lille hus på landet. Forrige år var det første gang i 10 år, at jeg var “ude” en nytårsaften. Jeg havde i otte måneder ingen hund. Det har jeg Heldigvis nu. Derfor er nytårsaftener atter noget, der tilbringes hjemme med hunden, og af og til en god veninde. Og masser af nytårsfortsæt!

Som sædvanlig tilbringer vi en ret stor del af aftenen med at lave lister, der til forveksling ligner de foregående års. I år prøvede vi så noget nyt, nemlig at sprede alle de dér nytårsfortsæt og gode intentioner ud over hele året. Det har taget små 30 år at erkende, at en meget lang liste med alt fra spis sundt, bevæg dig, vær kulturel og mere social, lær noget nyt – fuldstændig tager pusten (og modet) fra én, når man kigger på den engang sidst i januar.

Min liste for årets første tre måneder ser sådan ud

Jeg HAR lagt budget (det bliver man åbenbart hverken rigere eller lykkeligere af), og er i gang med at skifte bank. Januar ser derfor ret fornuftig ud, sådan listemæssigt.

Februar – der har jeg allerede tyvstartet, eftersom en venlig og mandlig sjæl fra landsbyen i dag har pumpet min cykel og erklæret, at den ikke var punkteret men bare flad. Det må vi så se, om er rigtigt. Jeg ejer ikke en cykelpumpe, men til gengæld både en motorsav (som jeg ikke tør bruge) og en generator (!?). Meningen er at jeg også i februar skal afprøve yoga i en hel måned, i en lille nærliggende landsby. OG at jeg skal cykle frem og tilbage. Der er bare ret mange bakker, grusveje og ingen gadelygter. Må lige se at få monteret nogle cykellygter, som på 4. måned ligger i min bil…

Marts – ja næsten helt uforvarende kom jeg i dag til at være kulturel og er derfor fuldstændig på forkant og helt henne i marts måned! Meget usædvanligt. Jeg har været med en tidligere kollega i Sorø, hvor vi på kunstmuseet så udstillingen “Sproghospitalet”. En fin oplevelse for en ordelskende dansklærer. Men det må jeg hellere fortælle om i et andet indlæg, da jeg af en eller anden grund allerede har skrevet alt for meget.

Gud ved, om det var alle de ord i dag, der endelig har sat lidt skub i mig?

1 thoughts on “Nytårsfortsæt og lister

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.