Boganbefaling: Jeg er f*cking hot

Renee Toft Simonsen: “Jeg er f*cking hot”

Politikens forlag

 

Renee Toft Simonsens bog om overgangsalderen, læste jeg ikke i ét hug. Jeg læste den i bidder mellem romaner og krimier – og nød hvert et øjeblik.

Hedeture og humørsvingninger, søvnløshed og tørre skeder. Filosofiske nattesene grublerier over livet i almindelighed og i særdeleshed det, at halvdelen af det er levet. Børnene bliver store og flytter hjemmefra og man skal som kvinde redefinere sig selv.

Her er kapitler om den indre varme – som ofte vises udenpå med  ubelejlige svedeture, om det at finde sit værd, om parforhold, frugtbarhed, og sårbarhed.

Bogen er blevet til i Renee Toft Simonsens søvnløse nætter, og jeg er sikker på, at mange – ligesom jeg – kan nikke genkendende til mange af de temaer, hun berører i bogen.

Kvindernes overgangsalder har længe været tabubelagt, ikke noget, man sådan talte om. Men efter jeg har læst bogen, synes jeg, at jeg støder på emnet mange steder. Fik tændt for tv’et forleden, og der var et program – måske hed det Panik før lukketid?

Bogen her er virkelig smuk. Både udenpå og indeni. Smudsomslag i lækker kvalitet, læsebånd og fine illustrationer. Lækker lækker  at se på, røre ved og læse i.

Jeg var for ikke så længe siden til en fødselsdag, hvor vi var bredt repræsenteret på aldersskalaen. En mand i 70’erne, syntes det var noget pjat, at der pludselig var så meget fokus på dét: Kvinder havde da altid været i overgangsalder, det var der ikke noget nyt i og det gad han ikke høre om. Det ragede ikke ham, at en kendis var i overgangsalderen.

Jeg var ikke enig – men nu er jeg jo også en kvinde, der nærmer mig de 50 og sveder om natten. Og om dagen…

 

Bogen er på 315 sider

Udgivet 3. April 2018 af Politikens Forlag

 

Du kan læse uddrag af bogen her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.