Anbefaling af “Katharina-koden”

Udgivet 27. februar 2018

379 sider

Anmeldereksemplar fra forlaget Modtryk

 

Hvis du ikke allerede kender Jørn Lier Horst, har du alle tiders mulighed for at stifte bekendtskab med ham nu! I februar udkom nemlig en helt ny William Wisting krimi – Wisting er kendt fra hans tidligere krimier – men “konceptet er nyt. Dette er første bog i en ny serie på fire, den såkaldte Cold – case kvartet.

24 år før bogens start forsvinder den unge Katharina Haugen og blver aldrig fundet. Sagen er uopklaret og Wisting, der ikke helt kan give slip, besøger Katharinas mand på årsdagen. Det har han gjort i alle årene, og der er opstået en slags venskab mellem de to mænd. Men da Wising, som altid er ventet og derfor ikke melder sin ankomst i forvejen, kommer til Martins hus, er huset tomt og Martin væk. Det er aldrig sket før…

Wistings datter Line er journalist. Hun optræder altid i bøgerne, da hendes og farens interesser ofte er de samme – hun jagter en spændende historie, han en gerningsmand.

Politikommisær Adrian Stiller er ny på  banen. Han arbejder med uopklarede og gamle sager, og hans arbejdsmetoder er ikke altid helt fine i kanten. Det huer ikke William Wisting, der er gammel i gårde og gør tingene efter bogen. Det meste af tiden.

Stiller finder en forbindelse mellem Katharinas forsvinden og en anden gammel forsvindingssag og der kommer skred i sagerne; Wisting er i fare.

Jeg er stor fan af Jørn Lier Horst og har læst alle de af hans bøger, der er udkommet på dansk. Forfatteren selv har arbejdet som politiefterforsker og det synes jeg, kan mærkes. Wisting er stille og rolig og meget troværdig. Han er en af de få i nordisk krimilitteratur, der hverken har problemer med stoffer, alkohol eller kvinder. Okay, lidt med kvinder.

Jeg kan klart anbefale bogen, der på sin egen, lidt underspillede måde, er hamrende spændende. Her er ikke blod, indvolde og udførlige beskrivelser af bestialske mord, her er godt, gammeldags politiarbejde og en klog politimand, jeg godt gad møde i virkeligheden.

Her kan du se rækkefølgen på de andre bøger om William Wisting:

  1. Natmanden
  2. Bundfald
  3. Vinterlukket
  4. Jagthundene
  5. Hulemanden
  6. Blindgyde

Jeg har læst dem alle, men åbenbart kun anmeldt de tre. For ringe! De fortjener bedre! Læs dem. De er som paperback…

Du kan læse uddrag af bøgerne på forlagets hjemmeside her

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.