Anmeldelse af “Jagthundene”

Boganmeldelse af Jørn Lier Horst: “Jagthundene”, 
Udgivet 27/3-14, 327 sider

Dette er den fjerde bog på dansk om  William Wisting, en af de få i kriminallitteraturens verden, der ikke har problemer med alkohol eller stoffer.

Til gengæld er han bundreel og regelret. Men absolut ikke kedelig af den grund! Han er hamrende sympatisk, vellidt og intelligent. Faktisk måtte han gerne være min far. Men han er far til Line, som er bogens (og bøgernes) anden hovedperson. Line er journalist på VG (Verdens Gang), men er som regel mere nysgerrig, end godt er. Hun plejer at efterforske farens sager på egen hånd – ofte med fare for hende selv.
Det plejer at irritere William Wisting, som ikke på noget tidspunkt lader datteren drage nytte af sin status som efterforskningsleder.
Men denne gang er det hele meget anderledes.
For det er Wisting selv, der skal efterforskes.
En 17 år gammel mordsag tages op igen, manden der har afsonet for mordet er løsladt og hans advokat begærer sagen bragt for klagenævnet. Anklagen lyder at Wisting skulle have fabrikeret og anbragt de fældende DNA beviser.
Han bliver suspenderet af den usympatiske politimester og sendes hjem. Samtidig indløber efterlysningen på endnu en forsvundet ung pige.
Wisting lader datteren komme helt tæt på denne gang, og sammen forsøger de at finde beviser for, at Wisting er uskyldig. Men det er svært i en 17 år gammel sag. Samtidig går hans forhold med Suzanne ad helvede til, og Wisting har lidt af en krise. Han har måttet aflevere skilt og nøgler til politigården, men får hjælp fra uventet kant og fra nuværende og tidligere kolleger, der ikke tror på hans skyld.
Faktisk synes jeg godt, man kan læse “Jagthundene” uden at have læst de andre 3. 
Der er selvfølgelig noget med hans privatliv, man går glip af – men det fylder ikke så meget som det kan gøre i andre serier.
Hvis du alligevel skulle få lyst, så læs “Natmanden” først, så “Bundfald” og “Vinterlukket” Jeg har læst alle 3 men åbenbart kun skrevet om de to 🙂
Jørn Lier Horst fik i 2013 Glasnøglen for nordens bedste krimi. Det er fuldt fortjent og siger ikke så lidt!
Han kan noget med personskildringer og plot.
Rigtig god læselyst!
PS: Du kan læse et uddrag af bogen HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.