Miraklernes nat

Boganbefaling:

A.J. Kazinski: “Miraklernes nat”
Politikens forlag

Dette er 5. del af serien om Niels Bentzon og Hannah Lund. Han er gidselforhandler ved politiet og hun astrofysiker, de har sammen to små børn og Hannah er alvorligt syg. I Miraklernes nat rejser Hannah fra Danmark i jagten på helbredelse, hun,der ellers ikke tror på noget, er villig til hvad som helst for at leve videre og se børnene vokse op.

I København findes en mand korsfæstet. Fiskens tegn er tegnet på væggen i kælderen, hvor den blodige ugerning har fundet sted, og Bentzon rammes af en underlig, udefinerlig fornemmelse, da han ser offeret.

En religiøs galning er på spil og igen får vi et fint indblik i andet end politiarbejdet. A.J. Kazinski har en særlig evne til at indføre læseren i emner, de færreste ved en masse om – denne gang Jerusalem Syndromet.

Benzon får igen brug for sin kone til at hjælpe med opklaringen, deres hjerner arbejder fabelagtig godt sammen, og Hannah fortsætter sin rejse til Jerusalem.

Bogen er velskrevet og spændende, præcis som de andre Kazinskikrimier, men denne gang er den også frygtelig hjerteskærende. Beskrivelsen af den døende Hannahs rejse, tanker og pinsler fik mig til at græde.

Jeg vil klart anbefale dig at læse krimierne om Niels Bentzon, her er rækkefølgen:

  1. Den sidste gode mand
  2. Søvnen og døden
  3. Den genfødte morder
  4. Drømmetyderens død
  5. Miraklernes nat (udgivet 7. november 2017, 448 sider)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.