Advarsel: Giver svedige hænder og uregelmæssig hjerterytme

Boganmeldelse: A.J. Kazinski: “Den genfødte morder”, 
Udgivet 4. juni 2015, 433 sider
Læs uddrag af bogen her
Den kan købes her

Jeg ved godt, sommeren først rigtig er startet i dag, og vi derfor forhåbentlig har et par måneder mere til gode.

Men jeg vil alligevel vove pelsen og påstå, at dette er sommerens bedste krimi! 
Den er nervepirrende og hjertebankefremkaldende, den gav mig klamme håndflader og en søvnløs nat.
Niels Bentzon er lige fyldt 50. 
Han er i krise, synes udseendet falmer gevaldigt i takt med at maven vokser, hans ægteskab med Hannah går ikke så godt, og Niels tror hun er på vej væk. 
Derfor kommer det som sendt fra himlen, da han bliver bedt om at lade sig indlægge undercover på Danmarks værste sted: Sikringen. Her er landets grusomste forbrydere samlet og stedet er fuldstændig flugtsikkert. Han skulle ellers have rejst med Hannah og et par af hendes astrofysikerkolleger til Chile.
I stedet skal han nu forsøge at opklare mordet på en overlæge – indefra.
Kun få – og ingen ansatte eller indsatte – ved at Bentzon ikke er en uhyrlig forbryder som de andre, men politimand. Til daglig arbejder han som gidselforhandler ved Københavns Politi. 
Han bliver afleveret på stedet af politiet, bliver undersøgt, vasket og medicineret, inden han føres til sin celle, hvor medicinen begynder at virke.
Forinden har han fået at vide, at han måske kan narre de ansatte men ikke de indsatte…
Bentzons “ophold” på Sikringen er uhyggelig læsning. Hans bivirkninger fra medicinen, angsten for hvad det er, der sker med ham og mødet med,og beskrivelsen af, de andre indsatte gav mig virkelig hjertebanken, jeg turde næsten ikke læse videre af skræk for, at de andre skulle skade ham eller finde ud af, at han er politimand.
Hannah hjælper til med opklaringen fra Chile, Hendes astrofysikerhjerne kan noget, Bentzons egen ikke kan. Jeg slappede mere af under de afsnit, hvor vi følger handlingen gennem Hannah. De var ikke så uhyggelige – og dog!
Plottet er virkelig genialt udtænkt, personerne godt beskrevet, og beskrivelsen af Bentzons ophold på Sikringen burde være pensum i skolen – resultatet ville være at måle i drabsstatistikkerne.
A.J: Kazinski (som er pseudonym forJacob Weinreich) er det bedste krimipar, der findes. Sammen med Lars Kepler er de mine topfavoritter!
Jeg glæder mig allerede til at læse den 4. i serien om Niels Bentzon.
Rigtig god fornøjelse!
Du bør ikke snyde dig selv, start med bog nr. 1 🙂
Serien består af:
  1. Den sidste gode mand
  2. Søvnen og døden
  3. Den genfødte morder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.