Mælk

Her sidder jeg, i mit lille sommerhus i en lille havneby langt ude på landet. Lugter som en utæt amme-BH, fordi jeg var doven. Jeg har her til aften gået den første aftentur efter hunden blev aflivet. Det var mærkeligt, jeg kunne gå afsted i rask tempo uden at stoppe for at lugte til (og tisse på) alting. Det var lidt ensomt og jeg savnede ham. Han var ligesom et alibi for at vandre rundt, og det føltes helt forkert at gå uden hund. Men eftersom en af grundene til (udover tilfældigheder og held) at jeg har bosat mig her, er den smukke natur med vand, marker og skov, er det også lidt fjollet at jeg, når jeg er hjemme, bare sidder i min have eller i det lille, gule hus. så jeg må tvinge mig selv til at gå alene. Og tager det ikke “kun” 3 uger at grundfæste en ny vane? Jeg har overvejet at gå med hundesnoren (som jeg stadig har) i hånden og så spørge folk (hvis de kigger “mærkeligt” på mig) om de har set min hund. Men det er nok lidt åndssvagt, eftersom de fleste i byen ved, at han blev aflivet efter overfaldet på den anden hund..

Jeg satte mig på en sten nede ved havnen og stirrede ud på vandet. Havnen er fyldt op med både, shelterne er booket op og en tysk familie spillede højlydt fodbold. Så det var ikke stilheden, jeg nød. Da jeg traskede hjem igen, gik jeg forbi for at spørge til den hund, min hund overfaldt. Den har det heldigvis godt igen. Hjemme ville jeg lave en god kop kaffe. Sidste sommer købte jeg mig en espressomaskine – som jeg er rigtig glad for, dog er jeg aldrig blevet helt ferm til det der med at skumme mælken, som enten bliver for kold eller lugter af brændt risengrød. Så jeg ville varme mælk i mikro’en, som jeg har arvet fra min mor. Den blev hentet ind fra skuret forleden. Jeg har sådan en lille mælkeskummer på batteri, den gad så ikke virke, da jeg havde givet den nye batterier. Så hvad gør en klog (eller én, der tror hun er klog)? Varmer mælken i mikroovnen i en melryster uden låg, sætter låget på og ryster da mælken er varm. DET skal man så IKKE gøre, og det er grunden til, at jeg lugter af utæt amme.BH. Mælken har jeg sikkert glæde af et stykke tid, den hænger i gardiner og alle steder.

Så i dag fik jeg endnu en lektion i, at det ikke betaler sig at springe over dér, hvor man tror gærdet er lavest. Og så travlt har jeg jo heller ikke, jeg har ferie.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.