“De savnede” af Thomas Rydahl

Bogen er et anmeldereksemplar fra Politikens forlag.

Thomas Rydahls “De savnede” er anden del i trilogien om den nifingrede taxachauffør Erhard, der er flygtet fra Danmark og endt på den spanske ferieø Fuerteventura.

Den første bog hedder “Eremitten“, og den læste jeg i 2014 med stor fornøjelse. Af en eller anden grund har jeg længe haft “De savnede” stående uden at læse den, men da jeg fik tredje og afsluttende bind, “De tre paver” ind ad døren, måtte jeg hellere få læst den. Jeg valgte at høre den som lydbog på Mofibo, godt oplæst af Peter Milling.

Erhard er på den. Han har ikke længere tilladelse til at køre taxa og “ernærer” sig ved at finde forsvundne hunde, stjålne knallerter og andre ting, der ikke giver de store penge i pungen. Faktisk er han så langt nede, at han bliver smidt ud af sin bolig, ejer tre par underbukser og sjældent får et måltid mad.

Mens Erhard hutler sig gennem tilværelsen, ankommer en ung, dansk rockstjerne til øen sammen med et filmhold. De optager til programmet “De savnede” og pigen leder efter sin forsvundne far. Hvad filmholdet ikke ved er, at hun ikke har kærlige følelser for faren og ikke har planer om en lykkelig genforening, som man ellers tit ser i programmerne. Tværtimod.

Bogen er en anelse lang, der er mange navne, steder og handlinger at holde styr på, og Erhards tilværelse er forstemmende. Men når det er sagt, er den spændende og har fat i en række vedkommende emner som narko, familieliv, menneskesmugling, trafficking, vold og seksuel udnyttelse af kvinder.

Jeg holder meget af den nifingrede fyr, og er spændt på at læse den næste bog i serien.

Rækkefølge:

  1. Eremitten
  2. De savnede
  3. De tre paver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.