Anmeldelse: “Fra pæn pige til powerprinsesse”

For 10 år siden udkom Lone Rasmussens “Fra pæn pige til Powerprinsesse” for første gang.

Dengang arbejdede jeg i boghandel, havde kompliceret og halvråddent forhold og bogen trak i mig. Jeg læste den dengang.

Nu, 10 år efter, er bogen kommet i en 10 -års jubilæumsudgave. Denne gang arbejder jeg stadig nu og da i boghandel og ellers som lærer, og er ikke i noget kompliceret eller halvråddent forhold – eller i noget forhold overhovedet. Lone skrev til mig på Instagram og spurgte, om jeg havde lyst til at anmelde hendes bog. Jeg fik den tilsendt som PDF, læste den på to dage og nød den virkelig.

Bogen handler om Lone selv. Lone følte sig altid forkert i selskab med andre, en følelse, hun havde allerede i barndommen.

Som voksen beslutter Lone sig for at udforske livet og sig selv, for at blive følelsen af utilstrækkelighed kvit. Det resulterer i en masse forskellige oplevelser, bl.a. besøg i swingerklub, en aften i byen, hvor hun sammen med en veninde (skam)roser mænd og en nydelsesekspedition, hvor hun kigger nærmere på det, der giver glæde og nydelse. Det kan f.eks. være rent sengetøj, karbad, at ligge i naturen og kigge op i træerne eller “bare” det, at have en flot neglelak på.

“Jeg håber, at den viden du tager med dig fra denne bog, giver dig mod. Mod til at give det, du gerne vil give. Mod til at sige det, du gerne vil sige. mod til at modtage det, livet har til dig. Mod til at spørge om det, du gerne vil vide”.

Min mening om bogen:

Bogen er meget underholdende og let at læse. Men den er mere end det. Den er én stor opmuntring til at være god ved dig selv. Finde ud af, hvad du vil og ikke vil, få modet til ærlighed og ja – også til kærlighed. Kærligheden til dig selv og til andre. Den fik mig flere gange til at stoppe op og tænke – og love, at være god ved mig selv 🙂

Lone introducerer begreber som “suppetjek” og “klippeeffekten” – læs bogen og find ud af, hvad det er! Personligt fik jeg meget ud af at (gen)læse bogen, den satte en masse tanker i gang hos mig. Jeg er efterhånden blevet 50 år, og er træt af at være en pæn pige. Så jeg øver mig på det modsatte, og efterhånden er jeg blevet meget bedre til at ytre min mening og være fuldstændig ligeglad med, hvad andre mon tænker. Bogen her mindede mig om det igen, uden jeg dog har tænkt mig at prøve det hele – swingerklubben springer jeg lige over…

Du kan læse mere her og følge Lone på Instagram

Jeg har gennem tiden læst en del selvhjælpsbøger, find dem under tagget “selvhjælp”eller her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.