Boganbefaling: “De uegnede”

Frk. Bogorm anbefaler:Hjorth & Rosenfeldt: “De uegnede”
Forlaget Hr. Ferdinand

 

Udgivet 24. november 2015
450 sider
Hørt som lydbog, indlæst af Bent Otto Hansen

Dette er 5. bind i serien om Sebastian Bergman og co. Hver gang jeg begynder på en ny, frygter jeg, at det er den sidste!

En realitystjerne er brutalt myrdet. Hans lig findes på en sommerferielukket skole, iklædt klovnehat og med en test sat fast på stoleryggen. Manden er dumpet – og skudt med en boltpistol som slagtekvæg.

Sebastian Bergman er som sædvanlig i gang med en kvinde, da han tilkaldes for at hjælpe rejseholdet.
Inden længe er hele holdet samlet, og da endnu en “kendis” findes myrdet med klovnehat og dumpekarakter, forstår man, at morderen har set sig gal på TVs forherligelse af “dumme og uintelligente” unge mennesker.

Man følger handlingen  fra forskellige vinkler, og på den måde får vi et godt indblik i morderens tankegang, i Sebastians kvaler med kvinder og datter, Torstens privatliv (som der her er mere fut i end i de foregående 4 bind), Ursulas do – som her er nærmest ikkeeksisterende og Billys forsøg på at forene livet som nygift med sin hemmelige last.

Bogen er superspændende og velindlæst – det er lidt et tålmodighedsspørgsmål at lytte til bøger, fremfor  at læse selv. Men 1 time og 20 minutter i bil hver dag gør, at jeg har kastet mig over lydbøger. Jeg er blevet helt afhængig.

Bogens slutning er skræmmende. Mens Bent Otto Hansen læste op, sneg følelsen af uhygge sig ind på mig. Jeg anede hvad der ville ske og kunne næsten ikke holde ud at høre mere…
Der MÅ komme en 6’er!
Er du til krimier generelt og til svenske i særdeleshed, kan jeg kun anbefale Hjorth & Rosenfeldts – læs dem i rækkefølgen, som du kan se her:

  1. Manden der ikke var morder
  2. Disciplen
  3. Fjeldgraven
  4. Den stumme pige
  5. De uegnede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.