Amerikansk politikrimi med dansk islæt

Anbefaling af “Snehvide” af Michael Connelly
forlaget Klim

Udgivet 19. august 2015, 349 sider
Kan købes her

1992: Los Angeles er i undtagelsestilstand. Uroligheder og optøjer præger byen efter Rodney King, en sort taxachauffør, bliver brutalt gennemtævet af politiet.

Alt er kaos.

Da Harry Bosch og hans kollega bliver kaldt ud til en gyde, hvor der er fundet en død, hvid kvinde, må de efter ordre oppefra undersøge gerningsstedet overfladisk og haste videre til næste opgave, efter at have konstateret at kvinden, en dansk journalist, er myrdet. 
Henrettet op ad en mur.
2012: “Snehvidesagen” (som den blev kaldt allerede dengang) blev aldrig opklaret. 
Harry Bosch plages af dårlig samvittighed, men da han kommer i besiddelse af et patronhylster fra sagen, kommer der skred i sagerne.
Boschs chef synes absolut ikke, at han skal spilde sit krudt på den gamle sag, men Bosch aner, at der ligger flere ting gemt. Og Bosch synes absolut ikke om sin chef, og han fortsætter sin efterforskning – på et tidspunkt følger han et spor i sin “ferie”, den ferie han udelukkende har taget for at undgå at rapportere til chefen.
Kvinden hed Anneke Jespersen og arbejdede på en artikel for Berlingske Tidende. Da det lykkes Bosch at finde ud af, hvilken artikel hun skrev på (kvindens kamera og computer mm. var stjålet både fra hendes lig og fra hotelværelset, hun boede på), kommer endelig det store gennembrud.
Men der er nogen, der synes at Bosch er ved at komme for tæt på.
Nogen, der har båret på hemmeligheder i 20 år og troet dem velforvaret.
Nogen, der vil Bosch til livs.
Michael Connelly har (efter min mening fuldt fortjent) vundet et hav af priser. Han har skrevet 25 bøger om Harry Bosch, dette er den 14. på dansk.
Da nogle af bøgerne efterhånden er så gamle at de ikke længere kan skaffes, vil jeg undlade min sædvanlige smøre om, at jeg synes man skal starte med den første bog i en serie.
Bare start!
Connelly skriver godt og ved at læse hans bøger får man andet end krimi. Han fortæller samtidig om det amerikanske samfund og politik.
BONUSINFO: Sara Blædel har hjulpet med oversættelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.