Vikarnyt

Var som sædvanlig kvalmende tidligt oppe. Men solen farvede himlen rød og lilla på smukkeste vis, mens jeg i pyjamas, vinterfrakke og gummisko turboluftede hunden i morges. Så det var ok!
Mødte kl. 8 på den mindste af de to skoler, som jeg er vikar på. Havde tysk i første time (hm) og derefter 2 timer dansk i den 6.klasse, jeg har fast i 4 uger.
Det var meget sjovere end tysk. Jeg elsker dansk. Og jeg elsker den dér følelse af fuldkommenhed, der pludselig kan dukke op. Sad på kanten af et bord, og forsøgte at forklare to hormonplagede teenagedrenge, hvad jeg egentlig mente med “problemformulering”. Lige dér, midt på det grimme institutionsagtige skolebord, oplevede jeg et glimt af lykke.
Som kom igen senere, da jeg på mystisk vis havde skabt kontakt til to meget forskellige drenge.
Vi snakkede om bøger. Og jeg har garanteret den ene, at jeg dæleme nok skal finde ham en bog, han både kan lide og kan læse (han sagde at det havde alle de andre lærere også sagt – men jeg svarede, at alle de andre lærere nok ikke har været boghandlere og gjort mange drenge glade,ved at finde dem gode bøger).
Den anden dreng skal jeg have en bog med til på mandag.
En tur på skolebiblioteket fik mig dog ned på jorden. De havde kun gammelt skrammel. Jeg kunne ikke lige umiddelbart finde én eneste af alle de gode serier til drenge. Ubegribeligt og sørgeligt!
Det var vitterlig et uinspirerende og deprimerende sted, det skolebibliotek. Jeg kunne se, bibliotekaren havde forsøgt at gøre det indbydende – men jeg forstår godt, at ingen i “min” klasse er interesserede i at besøge det.
Jeg vil se, om ikke man kan få bøgerne på den anden skoles bibliotek…

Billedet har jeg lånt her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.