Forleden havde jeg fødselsdag. Uden at røbe for meget kan jeg godt indrømme, at jeg er pænt gammel. Jeg er nemlig sådan én, der har en gammel spiralnotesbog med håndskrevne opskrifter i.
Enkelte opskrifter er forsynet med dato, men ikke denne her. Jeg aner heller ikke, hvor jeg har opskriften fra.
Men jeg kan garantere en nem og yderst velsmagende kage og glade gæster.
Marengs med mascarponecreme og bær
6 æggehvider
300 gram sukker
1 spsk. eddike
Pisk hviderne stive og tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen, mens der stadig piskes.
Til sidst tilsættes eddiken.
Smør æggemassen ud på bageparpirsdækket bradepande – tegn evt. en cirkel (vha. tallerken eller andet rundt i passende størrelse) på bagepapiret.
Bunden bages i ca. 1 time ved 130 grader. Afkøl.
250 g mascarpone
saft af 1 lime
1 spsk flormelis
2 spsk cremefraiche 18 %
korn af 1 vanillestang
Kerner fra 1 granatæble
Det hele – undtagen granatæblekerner – røres sammen og smøres på den afkølede bund, som pyntes med granatæblekerner eller frugt/bær efter eget valg.
Jeg havde glemt at købe cremefraiche og valgte at bruge dobbelt op på mascarpone, lime og flormelis. Der blev rigeligt med creme – så man kan altså godt nøjes med at følge de angivne mængder.
Rigtig god fornøjelse