Himlen over København

Anmeldelse af Dorthe Studsgarths

“Himlen over København”

People’s Press

Udgivet 16. oktober 2018, 311 sider. Anmeldereksemplar fra forlaget People’s Press

 

Denne roman bevægede mig på en sær og lidt sørgmodig måde. Den foregår en decemberfredag i København, en snestorm er på vej og der hersker en dommedagslignende stemning, som der jo gerne gør her i landet, når vejrudsigten lover andet en vindstille og tyve grader.

Vi følger seks personer, de skiftes til at fortælle historien – så læseren hører den samme begivenhed oplevet af flere forskellige personer. Det gør historien endnu mere interessant, får én til at tænke på, hvor forskelligt vi ser tingene, og hvordan noget, der måske ikke har den store betydning for den ene person, betyder alverden for en anden.

Tim er en ung mand.

Han har tænkt sig at fri til sin kæreste om aftenen, og har forlovelsesringen i lommen. Men inden skal han en tur på hospitalet og have den første kemoterapi. Kæresten er den eneste, der kender til Tims sygdom.

Erwin er gammel.

Han bor i lejlighed med sin kone, han har tilbragt hele sit arbejdsliv i militæret og deler nu mad ud til hjemløse veteraner. Denne aften er han virkelig på den, for for første gang skal han lave maden selv.

Christina er TV vært på morgen-TV.

Hun har skændtes med sin mand aftenen i forvejen, bor i opgang med Erwin og deler lejligheden med manden samt, hver anden uge, hans tre børn fra et tidligere ægteskab. Til hendes store sorg har hun og manden ikke fået børn sammen. Hun venter på forfremmelse og har – som sædvanlig – arrangeret surpriseparty for sin mand, som har fødselsdag samme dag.

Mark er tidligere berømt fodboldspiller.

Han er gift med Christina og har lige åbnet en trendy restaurant i en nedlagt kirke. Han har rigtig mange jern i ilden og har ikke så meget føling med, hvad der sker i familien.

Lulu er gamer og Marks teenagedatter

Hun har vanvittigt ondt i maven og er en lille voksen, der sørger for sine to yngre tvillingbrødre og prøver at få familien til at hænge sammen. Hun er desuden gamer og har mange følgere på de sociale medier, hvor hun hele tiden oploader videoer.

Noorah er kok og medejer af restauranten

Hun er en eminent kok og står for det praktiske i retauranten “Kirken”, som hun ejer sammen med Mark. Hun har i hemmelighed skaffet varer til Christinas surpriseparty, og da Mark gennemgår regnskabet, begynder han at tvivle på, om Noorah har rent mel i posen.

 

Snevejret i København tager til. De seks mennesker indhylles i snestormens kaos, mens de  ganske langsomt indser, hvorfor de hører sammen…

Jeg var ret vild med “Himlen over København”. Den fik mig til at stoppe op og tænke over, hvorfor vi mennesker så ofte går fejl af hinanden.Bogens seks hovedpersoner har for travlt, lytter ikke ordentligt til hinanden og ser ikke dét, der er lige foran deres næser – og er det ikke sådan, det er?

Jeg vil anbefale bogen til alle, der holder af menneskelige historier. Den er velskrevet, underholdende og har noget vigtigt på hjerte. Den kunne handler om dig og mig, om din nabo, din mor og dine venner.

2 thoughts on “Himlen over København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.