Cold Case Forsvundet af Tina Frennstedt

Tina Frennstedts kriminalroman er True Crime, altså en fiktiv kriminalroman bygget på virkelige hændelser. Den foregår i Skåne men trækker tråde til Danmark og København.

Bogen er den første i en serie om uopklarede sager og hovedpersonen er noget så usædvanligt som en lesbisk kriminalinspektør,

Tess Hjalmarsson, med en kvindelig politimakker.

Tess er legendarisk i politiet. Hun har opklaret spektakulære sager og er rolig og velovervejet, mens det er makkeren og småbørnsmoderen Maria, der er den fartglade og vilde af de to.

En morgen, efter en voldsom storm har hærget det meste af Skåne, findes en kvindelig. Kvinden er myrdet, og snart sker endnu et brutalt overfald, og i begge sager peger opus operandi på samme gerningsmand – en voldtægtsforbryder og morder, der nogle år tidligere hærgede i København.

Tess sættes på sagen og da der findes DNA spor, er der en direkte forbindelse til en Cold Case sag, hun også arbejder på. Sagen om den 19-årige Annika, der forsvandt sporløs 16 år tidligere.

Det bliver et kapløb med tiden, gerningsmanden skal fanges, inden han overfalder og myrder flere. Tess og hendes team knokler for at fange ham, og Tess er som besat af Annikas forsvinden.

Bogen er et sponsoreret anmeldereksemplar fra Forlaget Gyldendal. Udgivet 15. august 2019. Oversat fra svensk af Anders Juel Michelsen
Jeg mener:

Jeg kunne ret godt lide bogen. Det at Tess er lesbisk giver den et tvist, der adskiller den fra mange andre, svenske kriminalromaner. Den er spændende og interessant – og koblingen til Danmark og en af vores store og uhyggelige sager gør det kun bedre. Jeg giver den 4 af 6 mulige hjerter.

Persongalleriet er farverigt, godt beskrevet og troværdigt.

Læs et udsnit af romanen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.