Anmeldelse af “Nak en and”

Boganmeldelse: Andrea Poulsens “Nak en and”, 
Udgivet 3.6.14, 377 sider

I sidste uge fik jeg en mail fra Andrea Poulsen der spurgte, om jeg havde lyst til at læse og anmelde hendes bog. Jeg læste noget af første kapitel og skyndte mig at svare JA tak!

Da jeg kom hjem fra min lille ferie i lørdags, kom posten. Bogen havde jeg læst færdig i mandags.
Romanen handler om den en anelse usympatiske unge kvinde Ida, der sammen med sin veninde Laura driver et bryllups- og festarrangørfirma. Hun kører i dyr Mercedes og går i de dyreste mærker. Hun er i det hele taget glad for penge og tjener rigeligt af dem. I en brandert vædder Ida med Laura om, at hun (Ida) ikke kan holde til at være 14 dage på Langeland, hvor mormoderen bor.
Der står en 14 dages luksusferie på højkant, da Ida i bogens start drager af sted.
Ida er en del af jetsettet i København og optræder med mellemrum i de kulørte blade. Hun har hverken mand eller børn, det sidste forhold gik i stykker, fordi Mads ikke kunne klare, at Ida tjente flere penge end ham. Jeg har dog en mistanke om, at det var fordi hun var ganske rædsom!
Ida stikker ud på Langeland. Giver drøje verbale hug til både mormoderen og de venner, hun fik gennem barndommen, hvor hun ofte holdt ferie der. 
Hun tænker sig ikke særlig godt om, og har forfærdeligt svært ved at holde ferie.
Men langsomt sker der noget med hende. Hun bliver venligere. Og mere til at holde ud, både for læseren og sine omgivelser. Nej, faktisk er hun hele tiden til at holde ud, men hun er svær at holde af. Men det kom jeg til.
Bogen er underholdende. Den er befolket med elskelige og knap så elskelige personer, som er fint skildret.
Jeg morede mig meget, da jeg læste den. Og da jeg pakkede den op ved middagsbordet, hev en 21 -årig fat i den, bladrede i den og læste lidt her og der, grinede og proklamerede, at den ville hun gerne læse, når jeg var færdig. Det var ellers noget, for hun læser ALDRIG.
Jeg var rigtig glad for at læse bogen, og nu bliver jeg simpelthen nødt til at tage en tur til Langeland.
Det eneste minus er, at der er en del fejl i bogen. Ikke graverende fejl, men slå/sættefejl, og det er irriterende når jeg læser. Men selve indholdet sejrede.
Den kan anbefales til dig, der ikke har noget imod at sidde og klukke for dig selv, når du læser.

Du kan købe bogen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.