Krimimesse 2015

Lørdag d. 21. marts var jeg på Krimimessen i Horsens. For allerførste gang i mit liv. Stod op kl. 5, kørte til Roskilde, tog toget til Odense, hvor jeg mødtes med en dejlig medbogelsker. Vi tog bussen, arrangeret af Odense Bibliotek, til Horsens. Bussen var proppet med krimiglade mennesker – mest midaldrende kvinder som jeg selv.
Vi fik serveret kaffe og de lækreste rundstykker. Vel ude på motorvejen fik vi uddelt et ark papir, det var Krimiquizzen.
To sider med spørgsmål om krimier.

Jeg har aldrig været i fængsel. Og jeg havde nok troet, at hele messen var inde i den tidligere fængselsbygning. Det var den ikke. Det blæste en halv pelikan, og man skulle kæmpe mod vinden for at gå et pænt stykke ned til det store, hvide telt. Derinde var alle bøgerne. To scener og en café. Og pænt proppet og koldt.
Da jeg stod og snakkede inde på Modtryks stand, mens jeg nærmest aede Håkan Nessers bøger, siger Malene pludselig: “Han står lige dér! Vil du hilse på ham?” Jeg vendte mig om og så en tårnhøj ældre herre. Og så sagde jeg “nej nej, jeg ville ikke ane, hvad jeg skulle sige til ham”. Senere var jeg der igen. Og så stod han der igen. Og så blev jeg nødt til at hastekøbe en af hans bøger, som jeg ikke mente at have i forvejen. Og han signerede den. Og talte det smukkeste svensk og jeg forstod hvert et ord. Og han var så rar og klog.
Jeg forstod så også, at jeg åbenbart er en slags starfucker?
Jeg var (er) fuldstændig benovet over at møde ham, og som man måske kan ane på billedet, strålede jeg som en glad julegris.
Håkan Nesser er for mig toppen af alting. Jeg tror faktisk, at hvis jeg skulle havne på en øde ø med en kuffert fuld af bøger, skulle det være hans bøger. Jeg er sikker på, at man for hver læsning af samme bog, vil opdage noget nyt, forstå noget mere. Jeg er dybt begejstret for hans måde at skrive på og beundrer hans fantasi, som rækker meget længere, end til at sprætte nogle personer op, jage en morder og beskrive det hele bloddryppende og detaljeret.
Hvis ikke han var ca. 2 meter høj og godt gift, ville jeg faktisk gerne gifte mig med ham. Eller nej – måske hellere have ham som en klog og sympatisk onkel…
Nok om Nesser!
Jeg talte også med Ann Cleeves, hende med de gode krimier om Shetlandsøerne og Jimmy Perez.
Det var også ret stort. Og hun kunne fortælle, at til efteråret kommer den første bog om VERA på dansk!! Jeg tror ikke, jeg var den eneste der fulgte med, da DR1 viste afsnittene om Vera engang i vinter.

Min veninde og jeg var de (eneste) der havde alle spørgsmålene i quizzen besvaret korrekt, og på vej hjem i bussen fik vi hver en bog

Kan også købes på Plusbog.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.