Kastanjens DNA

Bedømmelse: ❤️❤️❤️❤️❤️

Titel: Kastaniens DNA

Forfatter: Palle Hyldgård Poulsen

Forlag: Peckinpah

Original titel:

Oversat af:

Indlæst af:

Udgivet: 28. november 2018

Indlæg af: Claus

Palle Hyldgård Poulsen
Bogforum 2019

Jeg var så heldig at møde Palle Hyldgård Poulsen på Bogforum2019, og ja, jeg fik vist lovet ham, at jeg ville lægge en anmeldelse af hans debutudgivelse på ”frkbogorm”, så her er den.

I min første anmeldelse på ”frkbogorm” af bogen ”Bag facaden” fremstod jeg nærmest som en af de sure, gamle mænd fra MuppetShow. Og ja, jeg fandt mere suppe i håret end hår i suppen.

Heldigvis gik der kun ganske kort tid, inden jeg mødte William Kastanien, hovedpersonen i ”Kastaniens DNA”. Og jeg skal da lige love for, at jeg her fandt en anden vinkel på tilværelsen.

Retsalskrimi

Kort fortalt er bogen en velskrevet retssalskrimi. Gennem en periode på 3 år, er der sket 9 drab,   hvor alle ofre er unge mennesker, og alle er blevet skamferet i ansigtet. Derfor er mordene i pressen blevet kaldt ”Klovnemordene”. Offer nr. ti overlever, og kan udpege en gerningsmand, der hurtigt bliver anholdt og anklaget. En stor del af karaktererne må placeres i blandt landets absolutte overklasse, således også stjerneadvokaten William Kastanien, som bliver forsvarsadvokat i sagen.

Maskulin helt ind til benet

Han er absolut en rendyrket mand med stort M, og fremtræder ind i mellem lidt vel narcissistisk. Men han er også elegant, smart og fascinerende. Han iværksætter en efterforskning ved siden af den officielle – selvfølgelig for at skaffe beviser for klientens uskyld -, og det er jo en nødvendig del af et godt krimiplot. Resultaterne af hans efterforskning er måske ikke lige hvad han ønsker, men i kraft af hans eminente juridiske kompetencer formår han at bruge beviserne til fordel for sin klient, og det er eminent forfatterarbejde at fastholde troværdigheden i dette spændingsfelt. Men det jeg allerbedst kan lide ved historien er den vekslen mellem sympati og antipati, jeg mærker for ham. Og så den tvivl, der ligger mellem linjerne, når man læser om hans overvejelser i sagen.

Venter på opfølgning

En velskrevet krimi, og jeg har hørt, at der kommer flere i serien, hvilket jeg allerede glæder mig til.

5 hjerter til ”Kastaniens DNA”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.