Forført af Jussi

Anbefaling af Jussi Adler-Olsen: “Selfies”
Udgivet 6. oktober 2016
512 sider
Jussi er tilbage – også i min bogreol!
I en årrække har jeg undgået bøgerne om afdeling Q.
Jeg elskede de 3 første bind, men så døde kærligheden altså. Den fes langsomt ud. Jeg så ingen grund til at genoptage forbindelsen – men så en dag fik jeg en invitation til  bloggerarrangement, jeg tog toget hele vejen ind til hovedstaden og blev beværtet og underholdt en halv dag af selveste Jussi. Mere skal der åbenbart ikke til?
Jeg blev forført. Og jeg læste “Selfies”. Og nu er jeg igen fan.
“Selfies” handler om denne her “generation” (der findes vist undtagelser) af unge kvinder, der er opvokset i den tro, at alene dét at de er her på jorden er nok. De behøver ikke bidrage med noget, deres blotte tilstedeværelse er nok. Disse tøsebørn mener, at verden er til for deres skyld og ikke omvendt. De lever gennem deres selfies og temmelig overfladiske tilværelse, hvor “man” ikke skal arbejde med hvad som helst, fordi “man” er født til noget bedre. Til noget større. Der er dog grænser for, hvor mange Amalie’r der kan leve af at være Amalie – og derfor er mange af disse piger på kontanthjælp.
I afdeling Q er der frygt for nedlæggelse. Carl Mørck, Rose, Assad og Gordon knokler og kæmper som sædvanlig. Men så bliver Rose syg. Bliver indlagt og har det virkelig psykisk dårligt. Hendes kamp mod mørket er hård læsning, og noget af det bedste i bogen.
Resten af afdelingen indser, hvor meget Rose betyder (både personligt og arbejdsmæssigt) og gør alt, hvad de kan, for at hjælpe.
En ældre kvinde findes myrdet i Kongens Have.
Der er forbindelse mellem hende og et andet, uopklaret mord. Og så accelerer Mørck & CO…
Jeg er faktisk superglad for, at jeg blev inviteret ind til det arrangement og blev charmeret af Hr. Olsen. For jeg startede på bogen i toget hjem og kunne straks mærke, at JUSSI ER TILBAGE.
Hurra for det!
En supergod, velskrevet, højaktuel og satirisk samfundskrimi.
Har dig og Jussi også holdt pause?? Du kan roligt springe på ham igen…

RÆKKEFØLGE:

  1. Kvinden i buret
  2. Fasandræberne
  3. Flaskepost fra P
  4. Journal 64
  5. Marcoeffekten
  6. Den grænseløse
  7. Selfies

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.