Brat opvågen

Efter en lang og dejlig påske var det noget af en brat opvågning til virkeligheden i dag.
Op kl. 5 og med tog fra Roskilde til Århus kl. 6.52.
Jeg er ikke jordens største morgenmenneske – ja faktisk er jeg nok slet ikke jordens største menneske.
Her sidder jeg med min hund i sofaen (den nye, hun ikke skulle komme i) – det er hunden til venstre højre:

Nå men jeg overlevede turen til Århus og hjem igen. Skulle til et møde – ikke et stævnemøde, men sådan et arbejdsrelateret et.
Havde to timers ventetid, som blev tilbragt i Bruuns Galleri. Kom lige til at købe et kludetæppe – hvorfor køber man et kludetæppe på 250 x noget andet stort, når man er med toget? Altså, det kunne godt nok lægges sammen, men var alligevel uhåndterligt og tungt. Men det funker meget godt – rart med lidt farve:

Se venligst bort fra rod og ustylet hjem,
var for træt til at rydde op inden jeg tog foto

Ikke længe efter toget havde forladt perronen, faldt jeg i søvn. Vågnede ved at nogen talte højt – og forbandede mig selv for ikke at have valgt en stillekupé.

Alligevel blev turen hyggelig, efter to marcipanbrød og en kop “kaffe” (nærmere brunt opvaskevand – eller er det det samme, de koger pølserne i?), faldt jeg i snak med den meget unge, tatoverede, piercede og skaldede fyr overfor. (Ja ja jeg er helt med på beatet!)
Forinden havde jeg (over)hørt hans talrige mobilsamtaler med vennerne – han havde festet hele påsken og mødt en sød pige i søndags. Hun var både pæn, havde hjerne, lejlighed og uddannelse; åbenbart ikke lige den slags, han hidtil har gjort det i. For han var ret duperet.
Desværre fandt jeg ikke ud af, hvad det var han havde fortalt hende om sig selv (men hun ville stadig gerne se ham, bare han var sød og ordentlig ved hende – jeg tænker straks vold, mord og stofmisbrug), det sagde han ikke noget om i mobilen og jeg ville trods alt ikke spørge.
Så da først irritationen over at blive vækket, havde jeg en hyggelig tur.
Og ind imellem tav han, så jeg kunne læse i fred.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.