Boganmeldelse: Stille storm

Stille storm
Netop blevet færdig med denne. Elsker når en bog kan få mig op at stå på bænken i køkkenet, for at kigge på verdenskortet. 
Denne gang Canada. 
Bogen foregår i Algonquin Bay, Ontario. Hovedpersonen er, som i den forrige “Frosne sjæle” politimanden John Cardinal. 
En yderst sympatisk herre med en psykisk syg kone og egne lig i lasten. 
Cardinal gjorde som ung politimand noget meget dumt (og meget ulovligt), og dette forfølger ham stadig. Både som dårlig samvittighed og rent fysisk, i form af trusler fra nogle canadiske gangstere.
En arm bliver fundet og først falder mistanken på bjørne. Men resterne af liget dukker op, og det viser sig at manden var død inden han blev bjørnefoder.
Der er tråde tilbage til oktoberkrisen i 1970, hvor den franske separatistbevægelse hærgede i Canada. 
Trods en masse forkortelser som man lige skal holde styr på, som CSIS, RCMP og andre, synes jeg den politiske vinkel er spændende. 
Der findes endnu et lig, smukt indpakket i et lag af is og intet andet.
Cardinal og makkeren Lise Delorme skal opklare sagerne, men der er mange forhindringer. Ikke alt er, hvad det ser ud til at være. F.eks. skifter det første lig identitet et par gange. Og de forskellige instanser modvirker hinanden, CIA har haft en finger med i spillet, der er spioner og muldvarpe.
Giles Blunt skriver dejligt. Her er ikke noget vildt tjubang her. Men jeg måtte rejse mig, og nu har jeg styr på, hvor de forskellige store byer i Canada ligger i forhold til hinanden. Og Canada er stadig på listen over steder jeg gerne vil besøge.
Det er da dejligt, når en krimi kan give en lyst til at vide mere?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.