Boganmeldelse: “Rødt lys stop”

489 sider, udgivet 24.marts 2012
Så kom den endelig, den nye S.J. Bolton krimi. Jeg har ventet rigtig længe. Jeg har været stor fan af hende, siden dengang jeg var boghandler og en rar mand fra forlaget talte varmt om hende. Jeg fik et læseeksemplar – og har været hooked lige siden.
Og nye læsere kan sagtens starte her, ingen af bøgerne hænger sammen eller har de samme hovedpersoner. Dog dukker en biperson, politikvinden fra “Offer”, Dana Tulluch op i “Rødt lys stop”
Der er foreløbig 4 på dansk: “Offer”, “Slangehuset”, “Blodhøst” og så denne, jeg nu vil fortælle mere om:
Hovedpersonen er Lacey Flint, en ung kvindelig kriminalassistent med hang til tilfældig sex med flotte mænd og en usædvanlig stor interesse og viden om Jack the Ripper, der spredte skræk og rædsel i London tilbage i 1880’erne.
Nu ser det ud til, at en copycat er på spil.
En aften finder Lacey en døende kvinde, maltrakteret som Jack the Rippers ene offer. Kvinden dør i hendes arme, og Lacey – der aldrig før har været med til opklaringen af mord -kommer med på sagen.
Flere kvinder bliver myrdet på bestialsk vis. En journalist modtager et brev fra gerningsmanden, brevet minder om det brev, Jack the Ripper skulle have skrevet til pressen, og Lacey bliver nævnt.
Hun får behov for beskyttelse – ofte i form af den noget lækre Joesbury, en Special Operations agent.
Jaja, tænker du nu… men bogen er overhovedet ikke forudsigelig på noget punkt – lige når man tror, man har regnet noget ud, må man indse man har taget fejl!
Den er vanvittig spændende. Jeg kan næsten ikke fortælle mere, uden at røbe for meget.
Men jeg kan da godt sige, at man bliver overrasket undervejs. Meget overrasket!
Den er uhyggelig, Bolton kan virkelig det dér med at få én fanget og fastholdt.
Jeg synes alle bøgerne er gode – så bare kom i gang!
Og mon ikke der kommer en ny på dansk næste år? Jeg ved i hvert fald, der er en på engelsk.
LÆS den 🙂
Og hvis du undrer dig over, at jeg (næsten) altid skriver læs den, er det fordi livet er for kort til dårlige bøger – dem gider jeg meget sjældent læse færdig. Og slet ikke nævne her…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.