Boganmeldelse: “Hvad jeg ved med sikkerhed”

Anmeldelse af “Hvad jeg ved med sikkerhed” af Oprah Winfrey, 
forlaget Rosinante

Udgivet 4. juni 2015, 226 sider
kan købes her

Forleden talte jeg i telefon med en god veninde, der fortalte at hun var ved at læse Oprah Winfreys bog. At den var god og inspirerende og fik hende til at tænke. Og så tænkte jeg, at den måtte jeg læse. Så jeg købte den som e-bog og gik straks i gang.

Jeg må give min veninde ret:
Det ér en god bog!
Den er ikke voldsom lang, men rummer alligevel en masse opløftende tanker, gode ideer til at være mere taknemlig, positiv og glad for livet.
Oprah starter med at fortælle om sin start på livet; som resultat af et engangsknald er hun ikke særlig ønsket, og hun bliver født i Sydstaterne, dengang raceadskillelsen var værre/synligere end den er nu.
En journalist stillede hende, i starten af hendes karriere, et spørgsmål, som hun lovede sig selv at finde svar på: “Hvad ved du med sikkerhed”?
Resultatet blev en lang række af populære klummer, hvoraf nogle er samlet i denne bog.
Om hvor vigtigt det er at elske sig selv, før man kan være noget for andre.
Om glæden ved at være i stand til at være gavmild (noget hun mener, vi alle bør/kan være. selv om vi ikke har de samme økonomiske vilkår som hende), om vigtigheden af at spise sundt, holde af/acceptere sin krop og finde ud af, hvem man selv er. Om at være tilfreds med sin alder, selv om man bliver ældre (alternativet til at blive ældre er trods alt værre).
Alle disse råd, ideer – eller hvad man vælger at kalde dem, er kædet sammen med fortællinger om episoder i Oprah Winfreys opvækst, personlige liv og karriere.

En rar, dejlig og tankevækkende bog at læse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.