“Blå luft” boganmeldelse

Anmeldelse af Ann Cleeves´”Blå luft”, 
Udgivet 27/11-2014, 379 sider

Da jeg læste Ann Cleeves nyeste (denne er nyeste og 6. bind i en serie) læste jeg virkelig langsomt.

Normalt haster jeg gennem en krimi med tungen nærmest hængende ud ad munden.
Men ikke her.
Og det er absolut ikke fordi, den er kedelig, for det er den ikke! Den er bare anderledes og mere stemningsfyldt end de fleste krimier.
Handlingen foregår på Shetlandsøerne (som har stået på min “like to see” liste, siden jeg læste den første bog) og har Jimmy Perez som hovedperson. Han er vicepolitikommisær og en temmelig stille mand, der har en stor, tung sorg at bære.
Der holdes bryllup, og en del af brudeparrets gæster er rejst fra London til den nordligste ø Unst, for at være med til festen.
De har holdt sammen siden universitetet, og har lejet et hus, hvor de alle skal bo under opholdet på øen.
Men så forsvinder Eleanor.
Inden sin forsvinden var hun meget optaget af en gammel historie om en lille pige, der druknede tilbage i 1920’erne og menes at gå igen. Eleanor var overbevist om, at hun havde set pigen, men ingen af de andre troede på hende.
Dagen efter Eleanors forsvinden modtager Polly en mail på mobilen fra veninden: “Der er ingen grund til at lede efter mig, I finder mig ikke i live”.
Eleanor findes død – men hvem har myrdet hende? Og hvorfor?
Det skal Jimmy Perez og Willow Reeves finde ud af.
Polly ser også pigen – eller gør hun? For hvad er der med den pige, og hvordan kan en gammel tragedie fra Unst få så stor betydning for storbyvennerne?

Ann Cleeves skriver godt, personskildringerne og plottet er fremragende – men stemningen, man kommer i under læsningen er fantastisk!
Flere gange sad jeg og stirrede ud i luften og drømte mig til Shetlandsøerne,
Ja det er en krimi og ja, der er mord (i flertal), men det er også en meget fin beskrivelse af Shetlandsøernes kultur, smukke natur og livet deroppe.
Jeg glæder mig til der kommer flere.

Måske har nogen af jer fulgt med i “Vera”, en krimi på DR 1 lørdag aften? Det er Ann Cleeves, der står bag. Nu håber jeg så, at vi kommer til at læse om Vera på dansk, for jeg elskede den serie!

Bogen kan købes på Plusbog.dk her

RÆKKEFØLGE:
1. Sort som ravnen
2. Hvide nætter
3. Rødt støv
5. Dødvande
6. Blå luft

www.Plusbog.dk er stedet for dig, som gerne vil spare 50-90 % på de aller nyeste bøger og have fordele frem for bindinger!  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.