I går skulle jeg have en slikmund på besøg.
Besluttede mig derfor for at lave en citrontærte med marengs, noget jeg altid har haft trang til, men aldrig hverken smagt eller lavet.
Her er resultatet:
Den ser da ok ud, ikke? |
Rester |
Her er opskriften, som jeg har fundet på “Boligliv”s hjemmeside:
Mørdej:
200 g mel
120 g koldt smør i små tern
100 g flormelis
1 lille æg
Citroncreme: 5 æggeblommer
75 g sukker
½ dl citronsaft
revet skal af 1 økologisk citron
75 g smør (stuetemperatur)
Marengs:
3 æggehvider
1 tsk. citronsaft
150 g sukker
1. Mørdej: Kom mel i en skål, og smuldr smørret heri. Tilsæt flormelis, og saml dejen med ægget. Stil dejen køligt i 1 time.
2. Rul mørdejen ud, og læg den i en smurt form, så den dækker både bund og kant.
3. Tænd ovnen på 200 grader. Bag bunden i midten af ovnen i 12-15 min., til den er gylden. Afkøl bunden.
4. Limecreme: Kom æggeblommer, sukker, citronsaft og citronskal i en gryde, og kog op under svag varme, mens der piskes i cremen, til den tykner. Tag gryden af varmen, og afkøl cremen, til den er fingervarm.
5. Rør smørret i cremen, til den bliver tyk og cremet. Fordel citroncremen på den bagte bund.
6. Hæv varmen til 225 grader.
7. Marengs: Pisk hviderne stive med citronsaft og sukker. Fordel marengs over tærten, og brug en kniv til at forme toppe med.
8. Bag tærten i 5-8 min., til marengsen er gylden.
200 g mel
120 g koldt smør i små tern
100 g flormelis
1 lille æg
Citroncreme: 5 æggeblommer
75 g sukker
½ dl citronsaft
revet skal af 1 økologisk citron
75 g smør (stuetemperatur)
Marengs:
3 æggehvider
1 tsk. citronsaft
150 g sukker
1. Mørdej: Kom mel i en skål, og smuldr smørret heri. Tilsæt flormelis, og saml dejen med ægget. Stil dejen køligt i 1 time.
2. Rul mørdejen ud, og læg den i en smurt form, så den dækker både bund og kant.
3. Tænd ovnen på 200 grader. Bag bunden i midten af ovnen i 12-15 min., til den er gylden. Afkøl bunden.
4. Limecreme: Kom æggeblommer, sukker, citronsaft og citronskal i en gryde, og kog op under svag varme, mens der piskes i cremen, til den tykner. Tag gryden af varmen, og afkøl cremen, til den er fingervarm.
5. Rør smørret i cremen, til den bliver tyk og cremet. Fordel citroncremen på den bagte bund.
6. Hæv varmen til 225 grader.
7. Marengs: Pisk hviderne stive med citronsaft og sukker. Fordel marengs over tærten, og brug en kniv til at forme toppe med.
8. Bag tærten i 5-8 min., til marengsen er gylden.
Jeg har skrevet opskriften, som jeg har lavet den, altså med citron og ikke lime.
Det er i øvrigt løgn… jeg brugte en færdig rulle mørdej 🙂
Den smagte supergodt, meget forfriskende.
Veninden blev glad, og nu – aftenen efter – er naboerne også glade, da jeg alligevel syntes det var for ulækkert at spise en halv tærte selv, fik de en kvart.
En kvart tærte kan man vel altid kværne?