At have (køkken)have

Jeg elsker min køkkenhave. Jeg elsker de ting, der vokser og gror. Det er en fornøjelse at gå ud og grave en eller anden grøntsag op – den fornøjelse deler jeg vist med andre, for af og til er der allerede spist af den. Men det opdager jeg som regel først, når jeg skyller sagerne fri for jord.
Halvdelen af disse fine gulerødder var der spist af i forvejen, og der manglede en luns af den ene rødbede. Men sharing is caring – de dårlige dele bliver skåret fra og resten konsumeret af mig.

Jeg er ikke den allermest opfindsomme kok. Ofte spiser jeg ostemadder, fordi jeg ikke gider lave mad. Men disse fine kartofler, løg, gulerødder, rødbeder og porrer blev renset og skåret i stykker. Anrettet i et ildfast fad og sat i øverste rum i brændeovnen, som alligevel var i sving.
Det viste sig så, at brændeovnen ikke havde været i gang længe nok, så det dér rum var ikke særlig varmt og jeg var sulten og ikke særlig tålmodig. Så jeg endte at spise halvrå mad efter 2 timer.
Det smagte betydeligt bedre dagen efter, da resterne havde fået en tur i den rigtige ovn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.