Jeg bor i en lille landsby, i et lille hus med en lille have. Haven er omgivet af hæk – krat er nok nærmere det rigtige ord. I det krat er der en masse fugle, der kvidrer og synger lystigt nærmest dagen lang. Der er også en masse brombær (jeg har fundet ud af, at rankerne vokser flere meter på ingen tid), og jeg har ikke nænnet fjerne dem, før nu.
I sommer nød jeg at gå ud om morgenen, med bare tæer i det fugtige græs og spise direkte fra hækken. Det var dejligt at hente friske bær til smoothies og til min Acido morgenmad. Men der blev ved at komme brombær! Så fik jeg en opskrift fra en ven på Facebook – den har jeg modereret lidt – og nu har jeg den lækreste brombærlikør.
Opskrift på brombærlikør – der smager rigtig godt og ligesom “blødt”
400 g brombær
200 g lys, økologisk rørsukker
1 flækket vanillestang
revet skal af 1/4 økologisk citron
3-5 dl vodka
Find et stort sylteglas og læg bærrene lagvis med sukker. Put vanillestang og citronskal i og dæk med vodka.
Min stod ca. 4 uger i køleskabet, inden jeg siede og hældte på flasker. Fyld gerne op med bær og vodka af og til.
G
Jeg er ny ud i hjemmelavet likør.
Hvis jeg laver det nu, vil det så kunne holde sig til jul? Og skal glasset skylles i atamon eller er det ligegyldigt, når der kommer alkohol i?
Hej Malene
Det er længe siden, jeg lavede likøren, så jeg kan desværre ikke huske om jeg skyllede flaskerne med atamon. Men det har jeg nok gjort…
Den smager i øvrigt stadig godt, her længe efter.
Rigtig god fornøjelse.
Hej:0)
Jeg vil gerne igang med, at
lave brombærlikør efter din opskrift, men hvad mener du med, fylde op med vodka og bær af og til.. ?
Kan man bruge frosne bær, hvis man gir dem et kort opkog?
Mange venlige hilsner
Jeanett
Hej Jeanett
Undskyld mit meget sene svar!
Jeg tror godt, du kan bruge frosne bær, men jeg har ikke prøvet.
Med at fylde op, mener jeg at du kan putte mere i, efterhånden som det synker sammen.
God fornøjelse 🙂