Opskrift: Pæretærte med mazarincreme

Nu spørger du måske dig selv: “Hvad i alverden har kageopskrifter at gøre på en blog om bøger?” Tjah… Man kan spise kage, mens man læser.

Pæretærten med mazarincreme hittede…For mindre end en måned siden, havde jeg fødselsdag. Jeg havde inviteret til åbent hus ml. 14-17 – og eftersom jeg ikke anede, hvor mange der ville dukke op, havde jeg bagt en pokkers bunke kager. Én af favoritterne var denne meget lækre (og nemme) pæretærte. Jeg fandt opskriften på Coop – og nu giver jeg den videre til dig.

Opskrift på pæretærte med mazarincreme:

Her kan du finde opskriften på virkelig nem og lækker pæretærte med mazarincreme
Megalækker og varm fra ovnen

MØRDEJ:

200g hvedemel (glutenfrit kan også bruges)

70g flormelis

100g smør (køleskabskoldt)

1 æg

MAZARINCREME:

100g marcipan

100g sukker

100g blødt smør

2 æg

4 pærer

50g smuttede og hakkede/fint skårede mandler

TILBEHØR:

Flødeskum eller Cremefraiche

FREMGANGSMÅDE:

  • Mel og flormelis kommes i en skål, og det kolde smør smuldres i. Samles til sidst hurtigt med det sammenpiskede æg
  • Dejen stilles i køleskab i mindst en halv time før brug. Den kan ligge der i et par dage, eller med fordel laves i forvejen og fryses
  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Læg dejen i formen og prik bunden med en gaffel.
  • Læg bagepapir ovenpå og fyld formen med tørrede bønner eller ris (som kasseres efter brug, eller gemmes i bøtte til næste gang)
  • Bag i 15 minutter – fjern bønner og papir og bag igen i 5 minutter
  • Riv marcipanen på den grove side af rivejernet og pisk den sammen med sukker og smør
  • Tilsæt æggene, et ad gangen, mens du pisker
  • Fordel cremen på den letafkølede tærtebund og fordel pærerne – som du har skåret i tynde både- ovenpå
  • Drys med mandlerne og bag hele molevitten i ca. en halv time, til tærten er gyldenbrun
  • Nyd den
  • PS: Når du alligevel er fedtet ind i mørdejen, kan jeg anbefale dig at lave en ekstra portion dej til fryseren
opskrift pæretærte mazarincreme
Den smagte skønt. Også efter en tur i fryseren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.