Lækker citrontærte med marengs

Citrontærte med marengs

Denne enormt lækre citrontærte med marengs, lavede jeg for første gang for nogle år siden. Sidste uge lavede jeg den igen, en dobbeltportion, så der var rigeligt til mine søde kolleger på skolen. Kombinationen af den syrlige citroncreme og den sødere marengs gør, at den smager virkelig fantastisk!

Den følgende opskrift er på 1 tærte. God fornøjelse!

 

OPSKRIFT

Mørdej:
200 g mel
120 g koldt smør i små tern
100 g flormelis
1 lille ægCitroncreme: 5 æggeblommer
75 g sukker
½ dl citronsaft
revet skal af 1 økologisk citron
75 g smør (stuetemperatur)Marengs:
3 æggehvider
1 tsk. citronsaft
150 g sukker1. Mørdej: Kom mel i en skål, og smuldr smørret heri. Tilsæt flormelis, og saml dejen med ægget. Stil dejen køligt i 1 time.

2. Rul mørdejen ud, og læg den i en smurt form, så den dækker både bund og kant.

3. Tænd ovnen på 200 grader. Bag bunden i midten af ovnen i 12-15 min., til den er gylden. Afkøl bunden.

4. Limecreme: Kom æggeblommer, sukker, citronsaft og citronskal i en gryde, og kog op under svag varme, mens der piskes i cremen, til den tykner. Tag gryden af varmen, og afkøl cremen, til den er fingervarm.

5. Rør smørret i cremen, til den bliver tyk og cremet. Fordel citroncremen på den bagte bund.

6. Hæv varmen til 225 grader.

7. Marengs: Pisk hviderne stive med citronsaft og sukker. Fordel marengs over tærten, og brug en kniv til at forme toppe med.

8. Bag tærten i 5-8 min., til marengsen er gylden.

klar til at komme i ovnen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.