Hundesulten

Når man bor langt ude på landet er det supersmart at have noget spiseligt i køleskabet.
Her mener jeg ikke kun en halv stang nougat fra jul eller slatne agurker, cola, mælk og smør.
Det er åbenbart stadig ikke gået op for mig, at jeg skal have aftensmad. Mærkeligt nok kan det komme bag på mig igen og igen!
Så i aftes måtte jeg vælge: Skulle jeg køre 10 km til byen og 10 km tilbage igen for at hente pizza, eller skulle jeg bage nogle hurtige boller. Valget var et af de lette, jeg er ikke særlig vild med pizza.

HER FÅR DU OPSKRIFTEN
6 dl lunkent vand
1/2 pakke gær
et drys salt
en god sjat honning
Opløs gær i vand og tilsæt salt og honning
ca. 1,5 dl havregryn
1 håndfuld solsikkekerner
2 spsk hørfrø
2 spsk chiafrø, der har ligget ca 10 min i vand (vigtigt, for de suger meget væde til sig)
Og så er der frit valg mht. meltyper – rugmel, fuldkornshvedemel og/eller hvedemel.
Du rører det hele sammen med en ske, og fortsætter med at tilføje mel af en slags, indtil det hele har konsistens som… dej. Det skal være til at røre i, men ikke så vådt af det sjasker. Det er meningen, at dejen sættes på pladen med to skeer – prøv dig frem.
Sættes til hævning et lunt sted i en time.
Tænd ovnen på 225 grader og bag dem i ca 20 min.
Ps: Hvis du bruger for lidt mel bliver de flade – ligesom mine. Jeg var vist lidt utålmodig
God fornøjelse.
Rør sammen med

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.